top of page

منداییان

  • laksariamir
  • Jul 16, 2020
  • 2 min read

زادروز آدم و سال نو خجسته! بنا بر باورهای هم میهنان مندایی ما. با بهترین آرزوها برای پیروز نور بر سیاهی


منداییان


منداییان یا صابئین , هستند گروهی اهل دین ایران , عراق یا سوریه , گردید بر آنان سرزمین


یک چهارمش ایرانی اند , باقی عراقی سوری اند اهوازیند منداییان , در کشور ایران زمین

بر حضرت آدم و نوح , گشتند مرید از جان و روح نوبت به یحیی تا رسید , پیغمبر است بر صابئین

از غسل تعمید پیروان , جویا شدند رودی روان همبسته با کارون شدند , گویی بهشتی هست برین

از مانی و زرتشتیان , در دینشان دارند نشان جنگی میان خوب و بد , در دینشان دارد طنین

اهل کتابند این میان , گنجی عظیم از آسمان اهل نماز و روزه اند , این بوده قبل از مسلمین

منداییان یا صابئین, هستند گروهی اهل دین ایران , عراق یا سوریه , گردید بر آنان سرزمین

ا.ه.ل.ایرانی - اهلی - ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۹


در زادروز آدم , سال نو هم میهنان مندایی , با بهترین آرزوها برای پیروزی نور بر سیاهی

منداییان پیروان یحیای تعمید دهنده و یکی از اقلیت‌های مذهبی ایران، عراق و سوریه هستند. منداییان با نام صابئین نیز شناخته می‌شوند که در کناره‌های رودخانه‌های دجله، فرات و کارون زندگی می‌کنند.جمعیت آن‌ها را ۷۰ هزار نفر در عراق و ۲۵ هزار نفر در ایران برآورد می‌کنند که در استان خوزستان به ویژه شهر اهواز سکونت دارند. قریب ۷۵هزار نفر تا سال ۲۰۰۲ در عراق زندگی می‌کردند که با از هم پاشی عراق بیشتر آن‌ها به اردن و سوریه و نیز کشورهای غربی کوچ کردند.

اصلی‌ترین رکن دینی آن‌ها غسل تعمید در روزهای یک‌شنبه در آب روان است. به خدا و قیامت اعتقاد دارند. برای خود زبان و خط دارند. اهل نماز و روزه هستند , روزانه پنج بار نماز می‌خوانند و دارای کتاب هستند کتاب مقدس منداییان گنزا ربّا (گنج عظیم) است و به بخش گنزای راست و گنزای چپ تقسیم می‌شود.«گنزا رباً» یا «گنج آسمانی» ست. در این دین پنداره‌هایی همانند آنچه در جهان‌بینی زرتشت به چشم می‌خورد وجود دارد، مانند اصالت نور و پاکی آن در برابر تاریکی.میگویند آیین مندایی نزدیک‌ترین دین زنده جهان به آیین مانوی است.

پیامبران صابئین آدم، شیث، نوح، سام و یحیی , دین صابئین بر پایه توحید و معاد و نبوت است. قبله صابئین رو به شمال است و اعتقاد آنان این است ترازوی عدل الهی در شمال قرار دارد و عرش اعلا در شمال قرار دارد، چون صابئین تمام مراسم دینی خود را رو به شمال انجام می‌دهند و ستاره جدی در شمال قرار دارد این شبهه را ایجاد نموده بود که صابئین ستاره جدی را می‌پرستند. تقویم مندایی براساس هبوط (تولد) حضرت آدم نوشته شده‌است و منداییان سال کبیسه ندارند چراکه براین اعتقادند که خداوند همه چیز را براساس گردش وتکرارخلق نموده و به همین اساس سال‌های مندایی باید گردش کنند تا این دوران حفظ شود ویک روزهم به عقب یا جلو تغییر نکند. یک سال مندائی ۳۶۵ روزاست. هر ماه مندائیان ۳۰ روز است که در مجموع می‌شود ۳۶۰ و ۵ روز، پنجه که جزء ایام ۱۲ ماه به‌شمار نمی‌آیند (به علت مقدس بودن این ۵ روز). روز تعطیل رسمی منداییان در طول هفته یکشنبه است. عناوین ماه‌های مندایی: دولا، نونا، امرا، تورا، صلعی، سرطانا، آریا، شمبلتا، قینا، ارقوا، هیطا و گدیا است.




Comments


Subscribe Form

©2020 by Amir Ahli Laki. Proudly created with Wix.com

bottom of page