top of page
Search
laksariamir

محسن امیراصلانی زنجانی

Updated: Sep 24, 2020



پدرم کشته شد و کس نشنید داد و هوارم

من ندیدم شب آخر که ببوسم بفشارم

گرچه من با پدرم خاطره و عکس ندارم

مهر او مانده در این خانه که من غرق شرارم

اهلی


روز ۲ مهر ۶ سال پیش, ۱۳۹۳ بود که محسن امیر اصلانی را اعدام کردند.جرم او توهین به یونس پیامبر و اسلام بود.

‏امیرطاها پسر محسن در زمان اعدام پدر ۲ ساله بود. شب دردناک پیش از اعدام , با وجود التماس خانواده , این آخرین تقاضای اعدامی را هم ندید گرفتند. امروز امیر طاها ۸ سال دارد, و همچنان همراه با خانواده یاد محسن را زنده میدارند.

---


از جهل درون ریشه ها و نیش یونس

ما مانده در این رخت عزا بدون مونس

هر گوشه که بنگری یکیست رنگ جهالت

ایران و عراق و سوریه , مصر و تونس

اهلی


از دل جهل و خرافات برون شد یونس , میدانی؟

تا که از محسن میر اصلانی جان گیرد پنهانی

دولت و دین خرافات چه دارد جز این ارزانی

چه توان گفت چو شد دین و خرافات چنین شیطانی

اهلی


پس از اعدام

مادر و همسر عزادار محسن امیراصلانی زنجانی,که به جرم توهین به حضرت یونس اعدام شد , همچنان بهت زده بر جا نشسته اند که یونس چگونه از عمق ریشه ها بر جانشان نیش زد


کردند برای ما خرافات رسوم

کردند جهالت هر کجا رسم عموم

بر باد چو رفته مهد فرهنگ ز بوم

افتاده به دام و چنگ هر حیله شوم

اهلی


دشمن نسل بشر چیست به جز جهل بشر

چه عجب گر که به جا مانده از آن عصر حجر

ز خرافات و ز هر باور بیرنگ و ثمر

چه گذشت بر سر مردم و چه بس مانده اثر

اهلی



ای آنکه با وجدانی , همره شو گر انسانی

با هم بیا بگردیم , یار امیراصلانی

کشتار مردم اینجا , کی بوده است پنهانی

ای مردم ایرانی , برپا به پشتیبانی

اهلی



پیش از اعدام


یک زندانی به دلیل باورهای مذهبی خود تا ساعاتی دیگر در ایران اعدام می‌شود




مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد یک زندانی به نام «محسن امیراصلانی زنجانی» که از اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۵ با اتهام «فساد فی الارض و بدعت در دین، توهین به حضرت یونس و ارتکاب فعل حرام» بازداشت و هم اکنون تحت حکم اعدام در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می‌شود، تا ساعاتی دیگر در سایه سکوت رسانه‌ها و بی‌اطلاعی مدافعان حقوق بشر اعدام خواهد شد.


یکی از بستگان نزدیک این زندانی در آستانه اعدام به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت، محسن در سال ۱۳۸۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، وی فردی مذهبی و فعال در این حوزه بود که مدیریت برگزاری کلاسهای قرآن برای شهروندان علاقمند را نیز عهده دار بود، این منبع آگاه یادآور شدند نیروهای امنیتی بعد از بازداشت محسن او را به «بدعت در دین و ادعای ارتباط با امام زمان، توهین به حضرت یونس و نیز ارتکاب فعل حرام» متهم کردند و این پرونده هر چند پیش‌تر بابت «بدعت در دین با صدور حکم ۴ سال و ۱۰ ماه» حبس تعزیری رسیدگی شده بود، مجدداً با طرح اتهامات تکراری و تجمیع انتسابات با کیفرخواست صادره در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی در سال ۱۳۸۶ بررسی و نهایتا برای این زندانی حکم اعدام صادر شد. حکم صادره سه بار در دیوان عالی کشور نقض شد و سرانجام در کشاکش بین شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور از طریق اعمال ماده ۱۸ و اعمال نظر ریاست قوه قضاییه حکم اعدام نهایی شد. روز جاری زندان رجایی شهر کرج تحت عنوان آخرین ملاقات قبل از اعدام به خانواده اصلانی اجازه ملاقات با فرزندشان را داد، ماموران به خانواده وی اطلاع دادند که حکم ساعت ۵ صبح روز چهارشنبه ۲ مهرماه به مورد اجرا در می‌آید و جسد را در قبرستانی در کرج تحویل خانواده می‌دهند.


مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در این رابطه باور دارد دستگاه امنیتی بعنوان یک شگرد با تهدید یا دادن وعده به خانواده‌ها و سوء استفاده از شرایط دشوار آنان سکوتی را از زندانی و خانواده‌های آنان درخواست می‌کند که نهایتا هیچ منفعتی برای قربانی به همراه ندارد، بستگاه محسن امیراصلانی به این تشکل گفتند آنان نیز به دلیل وعده‌های داده شده مبنی بر شکستن حکم محسن در صورت سکوت خانواده تاکنون تلاشی برای تماس با رسانه‌ها و سازمانهای مدافع حقوق بشر نداشته‌اند.


لازم به اشاره است شهروندان زیادی به دلیل باورهای مذهبی یا اعتقادی خود در رابطه با مذهب در سراسر کشور در زندان و یا تحت حکم اعدام به سر می‌برند که از این میان ۳۴ زندانی محکوم به اعدام اهل سنت، متهم کردن سه کشیش ایرانی به فساد فی الارض که می‌تواند جان آنان را در معرض خطر قرار دهد، محکومیت سهیل عربی، زندانی سیاسی به اتهام سب النبی به اعدام در طی هفته‌های اخیر و نیز سعید امیر اصلانی به دلیل باورهای خود تنها نمونه‌هایی برجسته هستند از شهروندانی که جان آنان برخلاف اصول آزادی اندیشه و بیان و نیز تعهدات حکومت ایران در خصوص آزادی مذهب در معرض خطر است.

Sep. 2014

-----------------------------



محسن امیراصلانی زنجانی (زادهٔ ۱۳۵۶ – اعدام ۲ مهر ۱۳۹۳ زندان گوهردشت کرج) زندانی عقیدتی بود که به دلیل تفسیر متفاوت از قرآن، بدعت در اسلام، ارتداد و توهین به یونس نبی و همچنین اتهاماتی همچون تحصیل مال نامشروع از طریق برپایی کلاس‌های [تعبیر شده به] خرافه‌گرایی، اشتغال به امور پزشکی بدون داشتن جواز لازم قانونی و عمل منافی عفت به دو سال و چهار ماه زندان و پس از آن براساس شکایت شاکیان خصوصی به اتهام تجاوز به عنف، به اعدام محکوم و در ۲ مهر در زندان رجایی‌شهر کرج اعدام شد. این حکم که دو بار لغو شده بود سرانجام با تأیید رئیس قوه قضائیه و دیوان عالی کشور اجرا شد. پیکر او در آرامگاه «بهشت سکینه» کرج به خانواده‌اش تحویل داده شد. محسن امیراصلانی، ۳۷ ساله، متأهل و دارای یک فرزند ۲ ساله بود.

دوست امیراصلانی، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که وی بنیانگذار شیوه‌ای معنوی به نام «طریقت جوهری» بوده و علاوه بر برگزاری جلساتی در مورد رویاشناسی و تفسیر قرآن، به شرکت‌کنندگان در این جلسات، مشاوره شخصی می‌داده‌است.

او روانشناس بود و مشاوره می‌داد اما چون فردی معنوی بود، مراجعانش را با تفاسیر قرآن و احکام دینی مورد مشاوره قرار می‌داد و به همین دلیل هم میان ایشان محبوبیت داشت.

به عنوان مثال وی در تفسیر سوره یونس معتقد بوده که یونس پیامبر از دل نهنگ بیرون نیامده و این موضوع به صورت تمثیل در قرآن آورده شده. همین امر باعث شد تا به او اتهام «توهین به حضرت یونس» را نیز وارد کنند.


ادعای «ارتباط با امام زمان» اتهام دیگری بود که به امیراصلانی وارد شده بود.

--------















14 views0 comments

Recent Posts

See All

نیکا

Comments


bottom of page