top of page

فرح واضحان

  • laksariamir
  • Jun 7, 2020
  • 2 min read

فرح واضحان


بار دیگر پر شد از اشک دیدگان

چون شنیدم داستان واضحان


گرچه در خارج از ایران در امان

همچنان شد سوی میهن او روان


پر ز شوق از دیدن فرزند جان

غافل اما در کمینند جانیان


روز عاشورا برون با مردمان

شد به جانش دشمن اما بی امان


حکم اعدام شد نصیبش ناگهان

بند و زندان بود اگرچه بعد از آن


پر ز رنج و درد و در بند این زمان

گشته همبند با دگر آزادگان


یاد خود آریم فرح آزادگان

شیرزن در بند و بیمار ، واضحان


ا.ه.ل.ایرانی (اهلی) اردیبهشت ۱۳۹۰


به گزارش خبرگزاری حقوق بشر ایران (رهانا)، فرح واضحان، پس از لغو حکم اعدامش از سوی دادگاه به ۱۷ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی‌شهر کرج محکوم شد.


فرح واضحان، ۴۹ ساله، ۸ دی‌ماه ۱۳۸۸، دو روز پس از رویدادهای روز عاشورای تهران، در منزل خود همراه با همسرش علی معماری و دو فرزندش، یسنا و مهدی معماری بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین و سلول‌ انفرادی منتقل شد.

خانواده فرح واضحان پس از یک ماه از زندان آزاد شدند اما وی بیش از ۴۰ روز در سلول‌های انفرادی ماند و سپس به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

فرح واضحان که از بیماری رنج می‌برد، در ۱۸ شهریورماه امسال به دلیل ناراحتی قلبی به بیرون از زندان اوین و بیمارستان مدرس تهران منتقل گردید. او از ۱۶ آبان‌ماه امسال به همراه زنان زندانی سیاسی دیگر در زندان اوین به بند متادون این زندان انتقال یافت.

بند متادون محل نگهداری مجرمان خطرناک و معتادان به مواد مخدر است و زندانیان در طول روز کم‌تر از یک ساعت می‌توانند از هوای آزاد استفاده کنند.

استفاده از کتاب و کتاب‌خانه و حق استفاده از تلفن برای همه زندانیان این بند امکان‌پذیر نیست و آن‌ها تنها اجازه دارند به صورت کابینی خانواده خود را ملاقات کنند.

فرح واضحان ۱۳ مردادماه امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی به اعدام محکوم شد.

اتهامات وی شرکت در اعتراض‌های خیابانی و «محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق» اعلام شد که وی در دادگاه این اتهامات را رد کرد.

حکم اعدام وی در دادگاه تجدید نظر تأیید و سپس در دی‌ماه ۱۳۸۹ در دیوان عالی کشور لغو و به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب فرستاده شد.

در رویدادهای پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران برخی از بازداشت‌شدگان که اعضای خانواده‌های آنان عضو سازمان مجاهدین خلق بودند به همکاری با این سازمان متهم شدند.

علی صارمی، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی، سه زندانی سیاسی در ایران بودند که در سه ماه اخیر به جرم همکاری با سازمان مجاهدین خلق، اعدام شدند. اعضای خانواده آن‌ها نیز با مجاهدین خلق در ارتباط بودند.

حمیرا واضحان، خواهر فرح واضحان نیز از اعضای سازمان مجاهدین خلق است که در خارج از ایران زندگی می‌کند و به گفته خانواده او به همین خاطر این زندانی سیاسی به همکاری با این سازمان متهم شده است.

فرح واضحان سال‌ها در خارج از ایران زندگی می‌کرد و به خاطر بیماری سرطان غدد لنفاوی فرزندش یسنا معماری به این کشور بازگشته بود.

Recent Posts

See All

Comentários


Subscribe Form

©2020 by Amir Ahli Laki. Proudly created with Wix.com

bottom of page