روستای ایستا , بدون آب و برق و گاز , بدون عروسی و عید و عزا , ورود ممنوع برای زنان!
روستای ایستا
گر تو میخواهی بدانی رازی از یک روستا
گوشه ای از طالقان است روستای ایستا
بوده اند اهل توقف مردمان در این دیار
تا ظهور مهدی هستند اینچنین در انتظار
نیست اینجا جای تاسیسات و آب و برق و گاز
نیست بر ماشین و ابزار جدید هم یک نیاز
نیست اینجا جای اعیاد و عروسی و عزا
زندگانی ساده هست تنها برای اقتضا
مردمان هستند کشاورز و کم و بیش خودکفا
چون به عهد ایستایی کرده در اینجا وفا
گرچه گویند مردمانش بوده اند مهمان نواز
دیدن زنها نبود در ایستا هرگز مجاز
گر تو خواهی بشنوی از ماجرای ایستا
ایستاست در گوشه ای از طالقان, یک روستا
ا.ه.ل.ایرانی -اهلی- تیرماه ۱۳۹۹
گر تو خواهی بشنوی از ماجرای ایستا
ایستاست در گوشه ای از طالقان, یک روستا
بوده اند اهل توقف مردمان در این دیار
تا ظهور مهدی هستند اینچنین در انتظار
اهلی
روستای ایستا در طالقان از استان البرز محسوب می شود و همسایگان آن سمت شمال الموت و مازندران و از سمت جنوب فشگلدره و ساوجبلاغ می باشد. دراین روستا اثری از ماشین دیده نمیشود. مردم روستا، زندگی و آداب و رسوم گذشته را همچنان حفظ کردهاند.
مردم کشاورز هستند و در همین روستا گران ترین اسب ها هم پرورش داده می شوند.
درباره این روستا روایت های بسیار وجود دارد که نمونه ی آن ها همین پرورش اسب های میلیاردی و سبک زندگی به روش دوره قاجاریه می باشد.
فرماندار شهرستان طالقان میگوید که این مکان را روستا نمی داند بلکه این محل را یک مجموعه جمعیتی با جمعیت خیلی اندک معرفی می کند. وی تاکید می کند که ساکنین ایستا در اصل ترک زبان و از مقلدین آیتالله تبریزی که ۸۰ سال پیش از دنیا رفته، هستند. اهالی ایستا معتقدند در زمان غیبت امام زمان (ع) باید در مسائل فقهی توقف کرد. مثلاً ماشین سوار نمیشوند یا شناسنامه نمیگیرند. بر همین اساس از آب، برق، تلفن و گاز هم استفاده نمیکنند.
میگویند این روستا کم جمعیت ترین روستا در کشور است.اهالی این روستا نه تنها شب ها پای تلویزیون نمی نشینند بلکه شب زنده داری هم نمی کنند. این افراد عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و… برای آنان مفهومی ندارد. با شرط اینکه زنی به روستای آنها وارد نشود، افرادی مهمان نواز نیز هستند؛ به عبارت دیگری می توان گفت که ورود زنان به روستای ایستا در طالقان ممنوع است. هیچ کس تاکنون زنان و دختران آنان را ندیده است فرزندانشان پس از رسیدن به سن تکلیف متضاد هستند که با آنان زندگی کنند یا به شهر تبریز بروند.
خودشان را اهل توقف می نامند و در هیچ کدام از فعالیت های سیاسی و اجتماعی شرکت نمی کنند. آن ها حتی باورهای خودشان را هم تبلیغ نمی کنند و محبوب ترین حکومت در دوران غیبت کبری را حکومت قاجاریه می دانند و همین خود دلیلی است که سبک زندگی آن ها مانند حکومت قاجاریه باشد؛ در این خصوص حتی برخی از آنها تلاش میکنند نسب خود را به قاجاریه برسانند. یکی دیگر از اعتقادات آنها در خصوص نقطه عطف رواج بیدینی است. این فرقه، سقیفه بنی ساعده، جنبش مشروطه خواهی ایرانیان و انقلاب کبیر فرانسه را نقطه عطف رواج بیدینی و انحراف عقیدتی می پندارند.
برخی از اهالی روستا برای خرید مایحتاج خود همانند، پارچه، میخ و مقدار بسیار کمی آهن و شیشه و مانند اینها به شهر طالقان می روند ، آن ها برای کارهای آهنگری و نجاری خودشان افرادی را پرورش می دهند تا از بیرون کسی برای این کارها وارد روستا نشود. چندان مالکیتی برای اموالشان در میان خود نمیبینند و بر سر اموال با کسی نزاع نمیکنند و اگر کسی در دارایی آنها تصرف کند با او درگیر نمی شوند و از مال خود چشم پوشی میکنند. در دهکده آنها کسانی را می توان سراغ گرفت که تنها دو یا سه بار به بیرون از محل سکونت خود رفته اند. آنها افراد غیر از خود را اهل بیرون مینامند.
Comments