top of page
Search
laksariamir

اعتزاز حسن

"اعتزاز کودک آزاده ای که جانش را داد , اشک مادرش را در آورد اما از اشک ریختن صدها مادر جلوگیری کرد."


اشک یک مادر در آمد دیده کودک غرق خون

اشک صدها مادر دیگر نمیریزد کنون

کودک آزاده میماند به جا در قلبمان

آنکه جانش را گرفت همواره میماند زبون

اهلی


اشک یک مادر برون آورد و صدها را خرید

گرچه چنگال تباهی سینه اش در هم درید

پاره پاره شد تنش تا هر کسی نامش شنید

یاد او با ما به جا ماند گرچه روح از تن پرید

اهلی


اعتزاز حسن، نوجوان پانزده ساله پاکستانی، برای حفظ مدرسه و همکلاس‌هایش جانش را فدا کرد با چند نفری از دوستانش بیرون در مدرسه‌اشان در منطقه هنگو در ایالت خیبر پختونخوا ایستاده بودند که مردی را با جلیقه انفجاری می‌بینند که به سوی مدرسه‌اشان در حرکت است. اعتزاز به اعتراض دوستانش توجه نمی‌کند. جلو می‌رود تا جلوی حمله کننده را بگیرد. یکی از معلمان مدرسه دیده که اعتزاز مرد را دنبال می‌کند. بعد دیده که طرف خود را منفجر کرده و دانش‌آموز شجاع مدرسه را با خود به کشتن داده. او به اسوشیتد پرس گفته بود. و پدرش مجاهد علی، به یک روزنامه پاکستانی گفت: "اعتزاز با این کار اشک مادرش را در آورد اما از اشک ریختن صدها مادر جلوگیری کرد." در زمان انفجار، حدود دو هزار نفری در مدرسه بودند. روز دوشنبه بود. بسیاری از مردم پاکستان فداکاری اعتزاز را بزرگ داشته‌اند و حتی برایش تقاضای اعطای بالاترین نشان نظامی را دارند. روزنامه‌نگاری به نام نسیم زهرا، در توئیتر نوشته که آنها می‌خواهند "نشان حیدر" به اعتزاز حسن اعطا شود. او و بسیاری دیگر از اعتزاز حسن به عنوان "شهید" نام می‌برند. هنوز معلوم نیست که این نشان به یک فرد غیرنظامی اعطا شود یا نه. شری رحمان، سفیر پیشین آمریکا در توئیتر هم نوشته که باید به او مدال داد و نوشته که شجاعت او قلب آدم را از تپش وا می‌دارد. رویارویی مدرسه در ابراهیم‌زی است. منطقه‌ای شیعه نشین در ایالت خیبر پختونخوا است که اکثریت در آن با سنی‌هاست. ایالتی که خشونت در آن غریبه نیست. مدثر حسن بنگیش، درباره پسرعمویش با بی‌بی‌سی مصاحبه کرد. پسرعموی "شهیدش" را پسری دلیر توصیف کرد و گفت: "حمله کننده انتحاری، می‌خواست مدرسه و دانش‌آموزان را نابود کند. اما پسرعمویم کسی بود که جلویش را گرفت." او با آنچه که از دوستان اعتزاز که شاهد ماجرا بودند شنیده بود ماجرا را تعریف کرد. گفت که دوستانش از او خواسته بودند جلو نرود. اما او رفت. گفته بود: "می‌خواهم جلویش را بگیرم. می‌خواهد برود به مدرسه تا دوستانم را بکشد." حمله کننده که اعتزاز به دنبالش بود به مدرسه نرسیده ماشه مرگ را آزاد کرد، تا لابد بنا به اعتقادش شهید شود. پسرعمویش گفت که اعتزاز پیشتر گفته بود که همیشه برای کشورش آماده است. خانواده‌اش می‌گویند به جای عزا داری می‌خواهند بر عزت این حرکتش تمرکز کنند. مدثر پسر عمویش را قهرمان ملی خواند. منبع: بی‌بی‌سی

اعتزاز حسن، نوجوان پانزده ساله پاکستانی، برای حفظ مدرسه و همکلاس‌هایش جانش را فدا کرد با چند نفری از دوستانش بیرون در مدرسه‌اشان در منطقه هنگو در ایالت خیبر پختونخوا ایستاده بودند که مردی را با جلیقه انفجاری می‌بینند که به سوی مدرسه‌اشان در حرکت است. اعتزاز به اعتراض دوستانش توجه نمی‌کند. جلو می‌رود تا جلوی حمله کننده را بگیرد. یکی از معلمان مدرسه دیده که اعتزاز مرد را دنبال می‌کند. بعد دیده که طرف خود را منفجر کرده و دانش‌آموز شجاع مدرسه را با خود به کشتن داده. او به اسوشیتد پرس گفته بود. و پدرش مجاهد علی، به یک روزنامه پاکستانی گفت: "اعتزاز با این کار اشک مادرش را در آورد اما از اشک ریختن صدها مادر جلوگیری کرد." در زمان انفجار، حدود دو هزار نفری در مدرسه بودند. روز دوشنبه بود. بسیاری از مردم پاکستان فداکاری اعتزاز را بزرگ داشته‌اند و حتی برایش تقاضای اعطای بالاترین نشان نظامی را دارند. روزنامه‌نگاری به نام نسیم زهرا، در توئیتر نوشته که آنها می‌خواهند "نشان حیدر" به اعتزاز حسن اعطا شود. او و بسیاری دیگر از اعتزاز حسن به عنوان "شهید" نام می‌برند. هنوز معلوم نیست که این نشان به یک فرد غیرنظامی اعطا شود یا نه. شری رحمان، سفیر پیشین آمریکا در توئیتر هم نوشته که باید به او مدال داد و نوشته که شجاعت او قلب آدم را از تپش وا می‌دارد. رویارویی مدرسه در ابراهیم‌زی است. منطقه‌ای شیعه نشین در ایالت خیبر پختونخوا است که اکثریت در آن با سنی‌هاست. ایالتی که خشونت در آن غریبه نیست. مدثر حسن بنگیش، درباره پسرعمویش با بی‌بی‌سی مصاحبه کرد. پسرعموی "شهیدش" را پسری دلیر توصیف کرد و گفت: "حمله کننده انتحاری، می‌خواست مدرسه و دانش‌آموزان را نابود کند. اما پسرعمویم کسی بود که جلویش را گرفت." او با آنچه که از دوستان اعتزاز که شاهد ماجرا بودند شنیده بود ماجرا را تعریف کرد. گفت که دوستانش از او خواسته بودند جلو نرود. اما او رفت. گفته بود: "می‌خواهم جلویش را بگیرم. می‌خواهد برود به مدرسه تا دوستانم را بکشد." حمله کننده که اعتزاز به دنبالش بود به مدرسه نرسیده ماشه مرگ را آزاد کرد، تا لابد بنا به اعتقادش شهید شود. پسرعمویش گفت که اعتزاز پیشتر گفته بود که همیشه برای کشورش آماده است. خانواده‌اش می‌گویند به جای عزا داری می‌خواهند بر عزت این حرکتش تمرکز کنند. مدثر پسر عمویش را قهرمان ملی خواند.


These were the words spoken this week in the north-west of Pakistan by a man whose teenage son was killed as he stopped a suicide bomber entering a school.


Aitzaz Hassan, 15, died in hospital after confronting the bomber who then blew himself up at the school gates in the district of Hangu on Monday. As people across Pakistan spoke out in praise of the teenager’s courage, the boy’s father returned to the country from the Middle East to offer his own tribute.


“Aitzaz has made us proud by valiantly intercepting the bomber and saving the lives of hundreds of his fellow students,” 55-year-old Mujahid Ali Bangash, told the AFP news agency. “I am happy that my son has become a martyr by sacrificing his life for a noble cause.”


Reports say the incident took place on Monday in Ibrahimzai, a Shia-dominated region of Hangu. The Shia, along with other religious minorities, have increasingly been the targets of deadly attacks in Pakistan. Hangu borders Orakzai, one of Pakistan's seven tribal agencies on the Afghan border.


There were anywhere up to 2,000 students in the school when Aitzaz and his friends spotted a man standing outside the school, wearing a suicide vest. Despite the pleas of his fellow students who ran inside, the teenager decided to confront and capture the bomber who then detonated his vest


Mr Bangash works in the UAE and was only able to reach Ibrahimzai village the day after his son's funeral. Family members have described how the youngster was nicknamed “wrestler” because he was slightly plump. He was a keen student and apparently had ambitions of becoming a doctor.


The teenager’s father said many people in the area would like to see the teenager posthumously given an award for his bravery. He compared him to the Pakistani education campaigner Malala Yousafzai, who was shot and badly injured by the Taliban in 2012.


“Many people are coming to see me but if they try to express sympathy, I tell them to congratulate me instead on becoming the father of a martyr,” he said. “I will be even more than happy if my second son also sacrifices his life for the country.”






Recent Posts

See All

نیکا

Комментарии


bottom of page