اسطوره و جادو
- laksariamir
- May 27, 2020
- 3 min read
اسطوره و جادو
ما ریشه اندیشه بجوییم ز هر سو
در فلسفه، تاریخ و اسطوره و جادو
ما در پی گردو ز چه افتیم به تکاپو
گردند بسی گرچه نباشند همه گردو
از آنچه ندانیم ز طبیعت شده ترسو
گردیده چو راست بر تن ما هر طرفی مو
در سجده هر حیله گر افتاده به زانو
حاکم شده بر باورمان ما شده هالو
گر وعده دهند بر تو ز فردوس و ز مهرو
همواره فریبی ست در آن وعده بدبو
بشکسته دلان گرچه روند در پی دلجو
هرگز نشود خواب و خیال چاره و دارو
دریا شده نادانی و ما کرده به آن خو
بنشسته به یک زورق کوچک زده پارو
باید که رها گشته کنون از همه زالو
هر دست فریبنده ناپاک شود رو
نادانی و جهل گر که کنیم یکسره جارو
دریا بشود دانش و آزاده شود قو
این دم ز خرد گشته به پا گر که ز هر سو
ما گشته رها از همه نادانی و جادو
ا.ه.ل.ایرانی (اهلی) تیر ماه ۱۳۹۱
فتوای قتل برای نویسنده كتاب "قرآن در میان اسطوره و جادو" صادرشد
فتوای قتل برای گلاله کمانگر، این فتوا پس از انتشار اولین کتاب این نویسنده، تحت عنوان " قرآن در میان اسطوره و جادو " صادر شده است
به گزارش « محبت نیوز»، شهرزاد با بیان این مطلب می نویسد، فتوای قتل "گلاله کمانگر"، نویسنده و عضو حزب دموکرات کردستان ایران، توسط ملا غفار عبدالرحیم صادر
شد. این فتوا پس از انتشار اولین کتاب این نویسنده، تحت عنوان "قرآن در میان اسطوره و جادو" صادر شده است
ملا غفار، گلاله را متهم به توهین به اسلام و پیغمبر اسلام کرده است
دربارۀ کتاب «قرآن در میان اسطوره و جادو»
این کتاب به هیچوجه نوشتهای برای افشاگری «چهرۀ واقعی، خرافی و ضدانسانی مبانی اسلام کتاب قرآن (!)» نیست. بلکه صرفاً یک اثر تحقیقی ارزشمند است برای یافتن مبانی اسطورهای در داستانهای اساطیری قرآن و پایههای تاریخی و فرهنگی مناسک مذهبی اسلام از جمله مراسم حج و سایر زیارات.
قرآن پر از داستانهای اسطورهای و مذهبی – تاریخی است که بسیاری از آنها نشأت گرفته از فرهنگها و مذاهبی بودهاند که پیش از اسلام در سرزمین عربستان و سایر کشورهای آسیای میانه و آفریقای شمالی وجود داشتهاند. تمدنهائی مانند اوگاریت، بابلی، ابلا، ماری، پارسی و سامری (یهودی) و فرهنگ و قصههای اسطورهای آنها پیشزمینه و پایهای است برای فهم داستانهای اسطورهای و جادوئی در قرآن، که پس از فهم آنها پاسخ به سؤال اکید بالا را آسانتر میکند: اینکه به احتمال قریب به یقین اولاً قرآن نوشته یک نفر نیست، ثانیاً اینکه این چند نفر نویسندۀ قرآن از فرهنگها و پیشینههای تاریخی متفاوتی (از جمله ایران) بودهاند و ثالثاً اینکه نویسندۀ قرآن گروهی از انسانهای خاکی هستند با تمامی اهداف و نیازها و افکار مادی و عینی خویش در زمان آغاز اسلام.
از تعصبات مذهبی که بگذریم، اثبات این نکات از نظر علمی ساده نیست. صرفاً به دلیل اینکه پارهای داستانهای اسطورهای در قرآن آمده است، نمیتواند دلیل و برهان قاطعی باشد بر اینکه قرآن نوشته و حاصل ذهن انسان عادی و خاکی است و منشائی ماورأالطبیعه ندارد.
از اینرو کتاب «قرآن در میان اسطوره و جادو» از این نیز فراتر میرود و پای در سیطرۀ فلسفه میگذارد، و به بررسی آکادمیک فلسفهای میپردازد که چهارچوب قرآن بر آن استوار است. یافتن ریشههای فلسفۀ قرآنی در میان فرهنگهای عربی، پارسی و سایر تمدنهای خاورمیانه دیگر شکی باقی نخواهد گذاشت که سنگبنا و چهارچوب اندیشگی در قرآن، پیش از نگارش قرآن در این تمدنها وجود داشته است و قرآن چیزی بیش از مجموعهای جمعآوری شده و سازماندهی شده از این تفکرات و اندیشههای پراکنده نیست.
Comments